Spar smart – åpne en sparekonto med rente!

Ved å åpne en sparekonto kan du investere pengene dine og la dem vokse uten å måtte gjøre noe. Vi forklarer mer i denne artikkelen!

18 desember 2023

Sparekonto med rente 

Renter er prisen man betaler for å låne penger. Når du setter inn penger på en sparekonto, kan man si at du låner dem ut til banken – banken kan velge å betale deg for lånet ved å tilby renter. En rentebærende sparekonto er en konto der du setter inn penger for å få det totale beløpet til å vokse ved hjelp av en såkalt "plussrente". 

Rentesatsene kan heves og senkes

Bankene kan ha behov for å endre sine rentesatser fra tid til annen. Det avhenger av ulike årsaker og påvirkes for eksempel av markedsforhold eller konkurranse. En sparekonto kan ha høy rente når banken må ta inn penger for å balansere innskudd og utlån. Når dette behovet ikke lenger er til stede, kan renten senkes for å demme opp for tilstrømningen av lånte penger fra sparekunder. 

Ulike typer kontoer  

Ettersom rentenivået har en tendens til å endre seg, kan kundene velge mellom en sparekonto med såkalt flytende rente, eller en fastrente der du binder pengene dine for en bestemt periode. Velger du en sparekonto med flytende rente, kan den endre seg over tid samtidig som du har fri tilgang til pengene dine og kan ta dem ut når du vil. Men hvis du vet at du ikke trenger pengene i nærmeste fremtid, kan det være en god idé å velge en fastrentekonto. Du er garantert dagens rentenivå, men du låser pengene dine for hele avtaleperioden. 

Sparing med lav risiko 

En sparekonto er en trygg, enkel og lite risikofylt måte å spare på. Mange velger å dele opp sparingen i en langsiktig og en kortsiktig del. Kortsiktig sparing for å bygge opp en buffer til uforutsette utgifter, og langsiktig sparing til reiser, bryllup eller oppussing.  

Spar smart – åpne en sparekonto hos Collector: 

Med BankID kan du åpne en sparekonto hos oss på bare noen få minutter. Mine sider vår gir deg enkelt god oversikt over sparekontoene dine.   

Gunstig rente 

Hos oss får du alltid en god rente til lav risiko. Å sette pengene på en sparekonto er både effektivt og trygt. På en sparekonto vokser pengene dine jevnt og trutt uten at du trenger å gjøre noe. Les mer om de gjeldende rentesatsene våre her.   

Pengene dine er beskyttet av en innskuddsgaranti 

Enten du velger en sparekonto med fast eller flytende rente hos Collector, er den dekket av den svenske innskuddsgarantien. Det betyr at du er garantert full erstatning på de oppsparte pengene dine, opptil totalt 1 050 000 SEK per bank eller institusjon, hvis en svensk bank der du har sparekonto går konkurs, eller hvis Finansinspektionen i Sverige av andre grunner beslutter at innskuddsgarantien skal tre i kraft. 

Ingen avgifter 

Det skal ikke koste noe å spare, hos oss er det gratis. Du kan derfor enkelt beregne hvor mye rente du vil tjene på den sparekontoen du velger. 

 

Åpne en sparekonto her
 

Adress

Lilla Bommens Torg 11

411 04 Göteborg

Box 11914, 404 39 Göteborg

Sverige