Gjeldende innskuddsrenter

Vi tilbyr sparekontoer med ulik bindingstid – og ulike rentesatser. Her kan du sammenligne sparerenter for å se hvilken konto som passer best for deg, og få en oversikt over renteutviklingen på alle sparekontoer. Alle sparekontoene våre dekkes av den svenske statlige innskuddsgarantien.

 

Start søknad

Inskuddsrentene våre

Tabellen nedenfor viser hvordan inskuddsrentene har utviklet seg over tid de siste årene. Ulike bindingstider har ulike rentesatser.

Bindingstid

Ulike typer sparekontoer

Før du bestemmer deg for hvilken type sparekonto du vil spare penger på, er det nyttig å vite hvilke sparekontoer som finnes. Og til hvilken rente. Sparerenten kan enten være flytende eller fast.

Sparekonto med flytende rente

En konto med flytende rente kan endre seg over tid, både opp og ned. Det betyr at kontoen ikke har noen bindingstid, og at du kan sette inn og ta ut penger når og hvor ofte du vil. En sparekonto med flytende rente egner seg hvis du skal bruke pengene på kort sikt, i løpet av noen måneder eller inntil ett år.

Fastrente sparing

Å spare penger på en fastrente sparing betyr at pengene dine er låst til en fast inskuddsrente – det er en sparekonto der du låser pengene dine i en fast periode og til en fast rente. Så hvis du ikke trenger tilgang til sparepengene dine på kort sikt, kan altså en fastrente sparekonto være et godt alternativ.

Hvordan får jeg beste innskuddsrente?

Hvilken sparerente du får, avhenger av om du velger å binde kapitalen, og i så fall hvor lenge du er villig til å binde den. Den beste sparerenten oppnår du i dag ved å plassere minst 10 000 kroner på vår 6-måneders sparekonto, der pengene er bundet i seks måneder.

Hvis du i stedet ønsker å gjøre et lite innskudd og deretter ha gebyrfrie uttak og innskudd, er Collectors sparekonto med flytende rente best for deg.

 

Start søknad

Faktorer som kan påvirke sparerenten:

På en sparekonto med flytende rente kan sparerenten endres avhengig av ulike faktorer. En vanlig faktor som påvirker renten på en sparekonto, er Norges Banks styringsrente. Hvis Norges Bank hever styringsrenten, vil trolig også renten på en sparekonto med flytende rente heves etter hvert, og i motsatt fall kan sparerenten synke hvis Norges Bank senker styringsrenten. Sparerenten påvirkes også av andre faktorer, som konkurransesituasjonen og utviklingen i rentemarkedet.

Adress

Lilla Bommens Torg 11

411 04 Göteborg

Box 11914, 404 39 Göteborg

Sverige