Spar penger til god rente – trygt og effektivt

Det er alltid bra å spare penger, enten det er for å bygge opp en buffer eller for å spare til et spesifikt mål. I denne artikkelen løfter vi frem fordelene med å plassere pengene dine på en sparekonto.

18 desember 2023 Sparkonto

Hva er en sparekonto?

For det første er en sparekonto en konto der du som privatperson kan plassere penger, vanligvis med lave eller ingen avgifter og med en rente som er høyere enn på en vanlig bankkonto. Å spare på en sparekonto er et godt alternativ for penger du vil kunne bruke i de nærmeste årene. 


Sikkerhet og trygghet 

Å spare penger på en sparekonto er en trygg spareform med lav risiko der du får avkastning på pengene dine. Du har tilgang til pengene dine og har god oversikt over hvor mye penger du har. Om banken skulle gå konkurs, finnes det statlige garantier som sikrer at du ikke mister sparepengene dine. Garantien kalles "innskuddsgaranti".  
Alle Collectors sparekontoer er beskyttet av den svenske statlige innskuddsgarantien. Det betyr at du er garantert full erstatning for sparepengene dine, opptil totalt 1 050 000 svenske kroner per kunde og institusjon, hvis Collector skulle gå konkurs, eller hvis den svenske Finansinspektionen av en annen grunn bestemmer at innskuddsgarantien skal tre i kraft. 


Hva du bør tenke på når du velger sparekonto 

Før du velger hvilken type sparekonto du skal ha, kan det være lurt å tenke på hvilket formål du har med sparingen din, og når du vil bruke pengene du sparer. Ønsker du en konto med frie uttak, eller kan du binde pengene dine over lengre tid? Binder du pengene for en periode, tilbyr ofte banken en bedre rente. Dette kan være bra å tenke på om du Skal spare til en buffer, eller kanskje til en fremtidig kontantinnsats for kjøp av bolig. 

Fordeler med å spare penger på en sparekonto:

  • Du sparer med lav risiko.
  • Du vet hvor mye penger du har og hvor stor avkastning du vil få i form av renter.
  • Det finnes garantier hvis banken/institusjonen går konkurs. 

 
Hvorfor åpne en sparekonto hos Collector? 

Vi ønsker å hjelpe deg med å spare smart. Derfor har vi flere forskjellige sparekontoer for deg å velge mellom - slik at du kan finne den spareformen som passer deg best. Plasser pengene dine ved å la dem vokse til en god rente hos oss! 
 

Rente fra første krone 

Hos oss får du alltid en god rente med lav risiko. Når du setter inn penger på en sparekonto, vokser de jevnt, uten at du egentlig trenger å gjøre noe. Du får rente fra første krone. 


Ingen avgifter 

Å spare penger skal ikke koste noe, derfor er det selvfølgelig avgiftsfritt å spare hos oss. Du kan enkelt selv regne ut hvor mye rente du vil tjene gjennom den sparekontoen du velger. 


Svensk statlig innskuddsgaranti 

Alle våre sparekontoer er beskyttet av den svenske statlige innskuddsgarantien. Beskyttelsen gjelder opptil 1 050 000 svenske kroner per person.

 
Enkelt å ha oversikt over sparepengene dine

På Mine sider har vi samlet alt på ett sted, slik at du enkelt kan ha oversikt over sparepengene dine. Her får du en tydelig oversikt over økonomien din på en rask og enkel måte, uansett hvor du befinner deg. På Mine sider kan du: 

 

  • Få en tydelig oversikt over sparekontoene dine.
  • Se opptjent rente på sparekonto.
  • Se din nåværende sparekonto rente.
  • Gjøre innskudd og uttak.
  • Åpne nye sparekontoer. 

 
Det er aldri for sent å begynne å spare penger, uansett hva formålet med sparingen din er. 
 
Åpne en sparekonto 

Adress

Lilla Bommens Torg 11

411 04 Göteborg

Box 11914, 404 39 Göteborg

Sverige