Smarte sparetips for foreldre

Vil du begynne å spare til barn eller barnebarn? Vi har samlet våre beste tips om hva du bør tenke på. 

8 desember 2023

Vil du begynne å spare til barn eller barnebarn? Vi har samlet våre beste tips om hva du bør tenke på.

Ved å spare til ditt eget eller familiens barn kan du gi dem en god start i livet. Kanskje har du en tanke om hva du vil at pengene skal brukes til, eller kanskje ønsker du at barnet selv bestemmer når han eller hun blir voksen? Uansett, er det noen ting som kan være lurt å tenke på før du begynner å spare.

Du må også vurdere hvilken type spareform som passer best og hvor høy risiko du er villig til å ta. Du kan velge å spare på en sparekonto, i fond, aksjer, andre verdipapirer eller en kombinasjon av disse. Med Collectors sparekonto sparer du trygt med lav rente. Vår sparekonto omfattes også av den svenske statlige innskuddsgarantien, som betyr at du har rett til erstatning tilsvarende beløpet du har satt inn pluss renter. Beskyttelsen gjelder opptil 1 050 000 svenske kroner. 

Sparing til barn strekker seg ofte over lang tid, men vær klar over at handel med verdipapirer innebærer risiko. En investering kan både øke og redusere i verdi, og det er ingen garanti for at du vil få tilbake det investerte kapitalen. Historisk avkastning er heller ingen garanti for fremtidig avkastning. 

Det er bra å begynne å spare når barna er små, slik at pengene får tid til å vokse over lang tid. Din økonomiske situasjon har selvfølgelig betydning for om og når du kan spare, men husk at selv små summer kan bli store over tid. Har du flere barn? Tenk på at det kan være lurt å jevne ut beløpene mellom barna, siden utbyttet kan variere avhengig av når barna er født. 

En sparekonto er en trygg og enkel spareform med lav risiko. Hos oss får du alltid en god rente med lav risiko. Å sette pengene dine på en sparekonto er både effektivt og sikkert. På en sparekonto vokser pengene jevnt uten at du egentlig trenger å gjøre noe.

Les mer om våre sparekontoer 

Adress

Lilla Bommens Torg 11

411 04 Göteborg

Box 11914, 404 39 Göteborg

Sverige