Collector oppsummerer årets julehandel – «Fortsatt rekordøkning»

Årets julehandel nærmer seg slutten og Collector oppsummerer det med en rekordøkning på 84 % der Black Week var starten.

«Black Week ga en klar indikasjon på at flere og flere mennesker velger å handle på nettet i år, noe som også kan sees tydelig nå i julehandelsesongen hvor vi, som med Black Week, ser en sterk 84% økning så langt inn i desember. Gitt veksten vi så under Black Week, ville det ha vært antatt at mange allerede hadde gjort sine julegavekjøp på den tiden, men hele desember har vært en veldig sterk måned med vekst og julehandel slår alle rekorder i år», sier Mikael Anstrin, daglig leder Payments hos Collector.

Collector kan også se endrede kjøpsmønstre og en bring-on av årets julehandel. De sporer også at romjuls salget vil se annerledes ut i år.

«Nytt i år er at forbrukerne har valgt å være ute i tide med sine julegave kjøp og salg topper var allerede nådd i løpet av 14 desember, som er to dager tidligere enn året før. Når det gjelder aldersgruppe, er det 55 år som viser den største veksten. Med den store nettoverføringen for romjuls salget i år, vil det være et mer fleksibelt salg som kan starte både tidligere og vare lenger, og her tror vi også at det vil kunne se endringer», sier Mikael Anstrin, daglig leder for Payments hos Collector.

Statistikk:

- Total vekst julehandelen 84 %

- Julehandelsalget toppet seg med to dager 14/12 i 2020, mot 16/12 i 2019

- Aldersgruppen 55 vokser sterkest i desember


For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Mikael Anstrin
General Manager, Payments
Collector Bank
Telefon: +46 736 56 21 28
E-post: mikael.anstrin@collectorbank.se