Collector Bank i Finansavisen

Her er artikkelen gjengitt i sin helhet: Collector gjør kjempeavtale med Rossignol

FINANS: Collector Bank finansierer varelager og kundefordringer for Rossignol for inntil 1,2 milliarder. – Da kan vi i stedet bruke egenkapitalen til å vokse. Vi er gjerrige på den, sier Hugo Maurstad.

Ski- og sportsutstyrsprodusenten Rossignol hadde finansieringsavtale for lager og factoring med 12 ulike europeiske banker. Hver gang rammen skulle økes, måtte alle bankene godkjenne. Nå har Collector Bank i Oslo overtatt hele finansieringen som har en ramme på 1,2 milliarder.

– Vi lette i USA og andre steder, og det er komisk at vi endte opp i Norge, men vi har funnet en løsning som finansierer arbeidskapital tidlig i prosessen. Den finnes ikke andre steder, sier Hugo Maurstad i Altor som kjøpte Rossignol sent i 2013.

Rossignol produserer mye fra mars til juni og leverer fra september til november slik at betalingen kommer enda senere. Avtalen med Collector gir Rossignol betaling allerede når varen er produsert.

– 4 prosent margin
 – Den gamle løsningen er å bruke kassekreditt sikret i varelager samt egen sikring i kundefordringer. Når får vi en mye enklere løsning som gir høyere belåning enn vi ellers ville fått. Det gir mer muskler til å vokse uten bruk av egenkapitalen. Vi er alltid gjerrige på den, sier Maurstad.

Finansieringen koster, men det lave rentenivået gjør at finansieringen likevel ikke spiser for mye av salgsprisen.

– Vi betaler en margin på 3 prosent pluss kostnadsdekning av reskontro og annet arbeid. Totalt betaler vi dermed knappe fire prosent. Det ligger mellom ren factoring til 2 prosent margin og standard oppkjøpsfinansiering til 4 prosent margin.

– Er modellen skreddersydd for PE-selskaper?
 – Jeg vil heller si at den er skreddersydd for selskaper med store arbeidskapitalsvingninger og god arbeidskapital-eiendeler. Vi har nesten aldri tap på kundefordringer og ettersom alt er solgt har vi god sikkerhet i varelageret, sier Maurstad.

– Tidligere eide vi Helly Hansen. Hadde vi eid selskapet i dag ville vi garantert brukt denne modellen.

– PE er glade i gearing
 – Det har tatt 14-15 måneder å komme frem til avtalen som har en varighet på tre år med opsjon på forlengelse, sier Collector-ansvarlig Eirik Stokmo til Finansavisen.

Rossignol er med dette ikke bare den største norske Collectorkunden, men den største kunden i hele den svenske banken som er notert på Nasdaq OMX-børsen.

– Norge er et satsningsområde for Collector, og denne kontrakten hjelper veldig. Vi skal være fremtidens digitale bank, sier corporatesjef Thomas Gunnarsson.

– Vi jobber nå mot alle PE-selskaper. De er profesjonelle, solide og glade i gearing samtidig som de har høye krav til egenkapitalavkastning, sier Stokmo og legger til at han har ambisjon om å jobbe med også de andre PE-selskapene.