Casper Ruud

Collector Bank er stolt hovedsponsor for tennistalentet Casper Ruud. I denne bloggen forteller Casper med egne ord om sin reise innen tenniseliten.

Casper Ruud på Collector Norwegian Open

Blogginnlegg

2017-01-10

Hei,

Nå er sesongen i gang og jeg befinner meg for øyeblikket down under i Melbourne Australia.

I romjulen dro jeg fra Miami til Chennai i India. Her spilte jeg en ATP 250 turnering hvor jeg fikk et wildcard inn i hovedturneringen der blant annet US Open-vinner Cilic var med. Jeg møtte en argentiner som er ranket 83 i verden og leverte en bra match. Spilte en god kamp, men ikke opp mot mitt aller beste. Motstanderen var god og det var høyt tempo. På tross av at det ble tap 6/7 2/6 er jeg fornøyd med innsatsen i India.

Fra Chennai gikk turen videre til Melbourne og Australian Open hvor jeg nå forbereder meg til min første Grand Slam kval. Veldig nytt og spennende for meg da jeg nå er med på en senior Grand Slam. Jeg har fått trent godt med gode spillere i hele desember og fortsetter med det her i Melbourne. Føler jeg lærer litt hver dag og gleder meg til å komme i gang i morgen. Været er varmt og opp mot 37 grader, men varmen er noe jeg er vant med og takler relativt bra. Jeg gleder meg til kamp og skal gjøre mitt beste.

Legger ved et bilde med Borna Coric.
Casper

 

Casper

2016-12-19

Hei

Akkurat nå befinner jeg meg i Miami og trener og forbereder meg til neste år. Jeg er nå inne i min fjerde uke av oppkjøringen, og så langt synes jeg det har gått veldig bra. Jeg dro rett fra ferie til Spania, og trente der i litt over 2 uker før jeg tok turen over til Florida. I Spania fokuserte jeg veldig mye på styrketrening og basistrening. Selvfølgelig spilte jeg en del tennis også, men det var mye styrke.

De siste to ukene har jeg fått bryne meg på store utfordringer i treningen på banen. Jeg har trent med spillere blant de 100 beste i verden, blant annet Grigor Dimitrov, Kyle Edmund og Fabio Fognini! Det har vært veldig gøy og jeg føler at jeg har lært mye på mange måter. Det har vært kult å kjenne på hvor bra tempoet til de aller beste i verden er og hvor sterke de er!

Jeg kan vel ikke klage på omgivelsene jeg befinner meg i heller. Det er gøy å være i Miami hvor masse ting skjer og det er masse å gjøre. Det har vært noen andre norske her også som jeg har vært sammen med. De neste ukene blir her i Florida og treningen fortsetter. Familien kommer over rett før julaften og jeg skal feire den med dem. 27. desember drar jeg fra Miami til Chennai i India for å spille en ATP 250 turnering: Aircel Chennai Open, før turen går videre til Australia og Australian Open.

Med det ønsker jeg alle der hjemme god jul og godt nytt år! Vi snakkes snart!

Casper

2016-11-10

Hei

Her kommer en liten hilsen fra meg og min tur til Sør Amerika. Turen startet i Buenos Aires i Argentina, hvor den første av de tre Challenger turneringene jeg skulle spille var. Resultatmessig gikk det ikke helt som ønsket den uken. Kroppen kjentes litt tung etter mange timer flyvning fra Kina og Marokko fra ukene før, og etter 2 tøffe sett så tapte jeg i avgjørende sett i første runde. Uansett var det gøy å være i Buenos Aires. Det er verdens største og mest befolkede by, og det var min første gang der. Det var fint vær og Pedro og jeg benyttet dagene etter turneringen til å få kroppen klar for de neste to ukene.

Vi dro videre til Santiago i Chile til en ny turnering. Dette også et nytt sted og land, og en ny opplevelse for meg. Klubben, byen og stedet var veldig fint. Det lå litt i høyden, omringet av Andesfjellene i øst og Stillehavet mot vest. Jeg spilte og følte meg bedre den uken og gikk til kvartfinalen hvor jeg spilte en tøff kamp mot en spiller fra Argentina. Han er en del år eldre enn meg og litt mer erfaren. Dette utnyttet han da jeg var bare 2 poeng unna å vinne kampen. Han spilte tøft, kom tilbake og vant i avgjørende sett. Det var bittert selvfølgelig, men jeg visste og følte allikevel at jeg spilte en god kamp og at jeg hadde vært veldig nære.

Dagen etter kvartfinalen gikk turen videre til Lima i Peru. Igjen et nytt sted for meg og nye inntrykk. I Peru og Lima ser man at økonomien deres ikke er på høyde med den norske, men det var fint der og det var veldig mye god mat. Etterhvert som dagene gikk i Peru merket jeg at all reisingen hadde dratt på litt og at jeg begynte å bli litt sliten, både mentalt og fysisk. Jeg prøvde bare å være positiv og ”gønne” på den siste uken, og jeg spilte en veldig god kamp i første runde og vant komfortabelt. Andre runde ble noe tøffere. Motstanderen var argentinsk nok en gang og var rimelig god til å slå på ballen. Det var høy kvalitet på spillet i starten av kampen og jeg hadde mange sjanser som jeg dessverre ikke tok helt vare på. Jeg ble litt frustrert da det ikke gikk helt min vei og jeg tapte det første settet. I andre settet slo jeg godt tilbake og vant, men i tredje settet surret jeg litt i noen games som kostet meg kampen. Et nytt tap i avgjørende sett dessverre mot nok en argentiner... Alt i alt er jeg relativt fornøyd med turen. Jeg spiller nå turneringer på et høyere nivå og motstanden er god. Jeg hadde det gøy og fikk opp posisjonen min på rankingen med rundt 30-40 plasser. Rankingen min er nå 234 og det gjør at jeg sannsynligvis kommer med i Australian Open kvalifiseringen i januar 2017, noe jeg synes er veldig gøy og som ble et nytt mål etter seieren i Sevilla.

Forrige uke var det duket for den siste turneringen for sesongen: Collector Norwegian Open, her hjemme i Oslo. Det var veldig gøy å spille på hjemmebane igjen. Det var god stemning, mange folk rundt og en bra måte å avslutte året på for meg. Anders Borg er flink med organiseringen av turneringen, og kanskje kan man etterhvert gjøre det om til en ATP Challenger event. Jeg gjorde det bra på banen, noe som var ekstra gøy og prestisje ettersom det var på hjemmebane. Dessverre gikk ikke finalen helt som håpet, da jeg tapte 6 - 4 og 6 - 1 mot italienske Gianluigi Quinzi. Men alt i alt var det en veldig bra turnering.  

Nå skal jeg nyte en deilig uke med ferie etter et langt år med masse reising, trening, kamper og turneringer, før jeg starter oppkjøringen mot neste sesong.

Casper

Litt historie:

Collector Bank inngikk samarbeidet med Casper for over 2 år siden da han var rangert blant verdens 150 - 200 beste juniorer. Til alles store glede klatret han kjapt opp til topp 1 blant juniorene, men ikke i vår villeste fantasi hadde vi trodd at han bare noen uker senere skulle bli Norgesmester også i seniorklassen, som tidenes yngste!

Høsten 2016 har vært en fantastisk tid i Caspers karriere. Ikke bare dro han hjem tittelen som Norgesmester for tredje år på rad, men han gikk også helt til topps i sin aller første ATP Challenger turnering, hvor han vant over flere spillere ranket blant verdens 100 beste! Det står det stor respekt av, og ikke minst mye hardt arbeid bak.

Vi i Collector Bank er stolte over å bidra til at Casper Ruud kan fortsette reisen sin innen verdenseliten i tennis. Fremgangen som Casper har vist, spesielt den siste tiden, tilsier at det ikke finnes grenser for hvor langt han kan nå. 17-åringen er nå ranket som nr. 234 i verden! Fremtiden er lys, og vi gleder oss til å følge ham videre. Her kan også du følge Casper Ruuds tennisreise fortalt med hans egne ord.