Casper Ruud

Collector Bank er stolt hovedsponsor for tennistalentet Casper Ruud. I denne bloggen forteller Casper med egne ord om sin reise innen tenniseliten.

Casper Ruud på Collector Norwegian Open

Blogginnlegg

2017-09-12

Hei igjen alle mann!

Et par uker siden dere hørte fra meg sist så her kommer en liten update! Jeg har jo så klart kommet meg hjem fra US Open og New York, og er tilbake på grusen i Europa!

Forrige uke spilte jeg en Challenger turnering i Spania som dessverre ikke gikk så bra som jeg hadde håpet på.. I første runde møtte jeg en ganske god spanjol, som jeg har slått en gang tidligere i en tøff 3 setts kamp. Jeg følte meg klar for match, men dessverre ble det litt for varmt og tøft for meg. Vi startet kampen kl 14 om dagen i 35 grader, og etter en 30-40 minutter spilt med lange balldueller merket jeg at kroppen ikke fungerte helt som den skulle. Jeg følte meg svimmel og utmattet på en måte når jeg egentlig visste at jeg var i god form.. etter 1,5 sett klarte jeg ikke mer og jeg måtte trekke meg da jeg lå under 6-4 3-0. Jeg har gjort flere ting allerede for å prøve å forbedre meg i å spille i slik varme slik at det ikke vil skje igjen.

Nå er jeg i Polen og skal spille en ny Challenger, en av de største i løpet av hele året faktisk. Det er mange gode spillere med og jeg er seedet som nummer 7 i turneringen. I morgen møter jeg Jørgen Zopp, en spiller som har vist god form i det siste, men jeg føler jeg har spilt bra selv på trening så jeg håper det kan gå min vei!

Det var det for denne gang, så snakket vi igjen om et par uker!

Hilsen Casper

 

2017-08-28

Hei, Casper her!

Sist gang dere hørte fra meg var jeg i Santo Domingo, på Den dominikanske republikk, mens nå er jeg faktisk på norsk jord en liten periode! Jeg kom hjem fra New York og Us Open på lørdag og så drar jeg videre igjen til Spania på onsdag.

Jeg skulle gjerne ønske at Us Open gikk litt bedre enn det gjorde for meg, men det var uansett en ny og utrolig opplevelse. Jeg spilte der som junior, men det var noe litt annet å spille i herreklassen. Det var kvalifisering denne gangen, så vi får håpe at maindraw kan være det neste oppnåelige målet!!

Som sagt så drar jeg videre til Spania på onsdag, der venter noen dager trening før jeg drar til Sevilla i slutten av uken. Der skal jeg spille en Challenger turnering. Faktisk den samme som jeg vant i fjor, så forhåpentligvis kan jeg klare å forsvare "æren" min i den spanske byen Sevilla!

Det var det, så snakkes vi igjen om en liten stund!

Casper

 

2017-08-14

Hei igjen alle mann!

Håper alle har hatt en fin sommer! Her kommer en liten update fra meg igjen.

For min del har det vært en bra sommer med mye turneringer og reising som alltid. Resultatmessig kan jeg vel ærlig si at jeg skulle gjerne gjort det bedre, men jeg har hatt litt uflyt og tapt i mange jevne 3 settskamper.

Nå er jeg i Den dominikanske republikk og gjør meg klar for en Challenger turnering som spilles her. Jeg spiller første kampen min i morgen. Forrige uke var jeg i California og spilte en Challenger hvor familien min faktisk var med for første gang på en stund. Det var hyggelig å ha dem med, spesielt søster og mor som ikke får sjansen så ofte. Jeg håper på å gjøre det bra her i Den dominikanske republikk før jeg drar avgårde for å spille US Open i New York neste uke. Det blir selvfølgelig veldig gøy og jeg gleder meg selv om fokuset er fullt rettet til denne uken også.

Som sagt så håper jeg alle hadde en fin sommer, så snakkes vi mer framover enn vi har gjort de siste ukene!

Casper

 

2017-06-20

Hei igjen alle mann!

Liten oppdatering fra meg igjen her fra Frankrike hvor jeg befinner meg for øyeblikket.

Jeg har akkurat kommet til Blois fra Lyon hvor jeg spilte en Challenger turnering. Det var første turnering etter Paris og noen uker hjemme i Norge, så det var deilig å komme tilbake til konkurranse igjen. Jeg vant mine 2 første kamper relativt komfortabelt, mot 2 gode spillere, rangert rundt 150 på rankingen.

I kvartfinalen var det en ung mann på andre siden av nettet, yngre enn meg selv, men en som blir sett på som et av de største unge talentene i tennisverdenen for øyeblikket. Han heter Felix og kommer fra Canada. Jeg har spilt mot han en gang tidligere for noen år siden hvor jeg vant så jeg hadde så klart noen ideer om hvordan jeg skulle spille mot han. Jeg var uansett klar for en tøff kamp, og slik ble det også. Jeg tapte første sett med 6-4 og lå tynt an da han skulle serve for matchen på 5-4 i andre sett. Jeg klarte heldigvis å bryte serven hans og komme tilbake og vinne 7-6. I tredje sett var det også veldig jevnt. Jeg hadde noen små sjanser her og der som jeg dessverre ikke klarte å ta vare på og til slutt endte det med tap 4-6. Det var uansett en kamp med mange bra ballvekslinger og høy kvalitet så det var ikke så alt for mye å deppe over. Kjip så klart med tap, men også en kamp å ta læring av. Forhåpentligvis kommer jeg til å møte han mange flere ganger i karrieren så jeg får prøve å ta revansje da! Nå er jeg som sagt i Blois og det er en ny Challenger som står for tur. Jeg håper på å fortsette å spille bra tennis så får vi se hvordan det går!

Hilsen Casper

 

2017-05-29

Hei igjen alle mann!

Tid for en ny liten update fra meg her, etter noen uker siden sist gang.

Jeg har som noen kanskje fikk med seg vært i Paris og spilt der, det var French Open, eller Roland Garros, som sto for tur denne gangen. Det hadde vært et stort mål og høydepunkt lenge for meg, og jeg ville jo selvfølgelig prestere. Jeg måtte spille kvalifisering hvor jeg vant første runden min ganske komfortabelt, med 6-3 6-2. I andre runde ventet en franskmann på tur. En relativt ung spiller som jeg hadde sett litt tidligere. Dessverre var det ikke min beste dag på jobben da jeg møtte han og kampen endte med tap 6-7 4-6. Bittert selvfølgelig, men sånn er det av og til...

Dette var den siste turneringen min av en lang Tour utenfor Norge, så etter 2. runden min tok jeg turen hjem til Norge. Jeg hadde vært 8-9 uker borte så det var deilig å komme seg litt tilbake. Her blir jeg i 2,5 uker ca. for å slappe av litt og trene meg opp til neste turnering som er i Lyon om vel 2 uker. Håper det står bra til med alle og at dere nøt det fine været i helgen som jeg tok med hjem fra Paris ;-) Vi snakkes igjen snart!

Hilsen Casper

 

2017-05-09

Hei dere!

En liten update kommer fra meg her nå etter et par uker med nye turneringer.

Etter Barcelona som jeg skrev fra sist dro jeg til München for å prøve meg på en ATP250 turnering. Der møtte jeg en god spiller, Phillip Kholschreiber fra Tyskland som har vært en stabil Top 50 spiller i rundt 10 år. Jeg tapte kampen mot han 6-4 6-3, en kamp hvor jeg startet bra, men etter det ikke følte at jeg fikk til spillet mitt så alt for bra. Det var litt urytmisk og han hadde kanskje et høyere tempo enn meg i spillet sitt.

Denne helgen har jeg vært i Madrid og spilt en ny stor turnering, ATP1000 Mutua Madrid Open. Jeg var heldig nok til å komme inn i kvalen som en av de siste, og fikk muligheten til å spille mot de beste gutta i verden. I førsterunde kampen min møtte jeg russiske Andrey Kuznetsov, som er ranket nummer 70 i verden. En del av det samme skjedde i denne kampen som den forrige jeg tapte i München. Motstanderen spilte rett og slett litt for hurtig for meg og jeg klarte ikke å komme inn i min egen rytme som jeg liker å spille i. Resultatet ble 4-6 4-6, så resultatmessig var det kanskje ikke det verste, men jeg følte heller ikke i denne kampen at jeg fikk prestert så godt som jeg ville. Det er uansett kamper som dette jeg lærer av, og spillere som disse to jeg må bli bedre å spille mot. De fleste tapene mine i år har kommet mot spillere som spiller hurtig tennis, så jeg må bare fortsette å prøve å bli bedre og å ta læring av dette.

Nå går turen til Alicante hvor jeg skal trene en uke før jeg skal til Tyskland for å spille en Challenger turnering. Det blir en del flere av disse turneringene fremover ettersom jeg har fått bryne meg på mange store turneringer i det siste.

Casper

 

2017-05-01

Hei alle sammen!

Hilsen fra Casper her.

Sist dere hørte fra meg var jeg på Mallorca og trente med idolet mitt Rafael Nadal. Etter det har jeg fått bryne meg på et par store turneringer. Først ut var Monte Carlo Rolex masters ATP1000, jeg var så heldig at jeg fikk WildCard til hovedturneringen, noe jeg fikk vite bare en time før kvalifiseringstablået kom ut, så jeg ble selvfølgelig veldig glad da jeg fikk den nyheten. Jeg spilte mot Jan Lennart Struff fra Tyskland, en litt yngre spiller, rundt 25 år gammel og rundt 50 på rankingen. Han spilte godt samtidig som jeg kanskje ikke leverte min aller beste kamp. Jeg spilte bra til tider og sånn, men totalt sett følte jeg at jeg kunne spilt litt bedre. Sånn er det av og til. Resultatet ble 6-4, 6-4 til motstanderen. Det var uansett veldig gøy i Monte Carlo og jeg var omringet av luksus og kule biler over alt, En liten motivasjon kanskje for hvordan suksess føles og ser ut. :-)

Etter det gikk turen til Barcelona, hvor jeg spilte en ATP 500 turnering. Jeg måtte spille kvalifisering, og det gikk egentlig veldig fint. Jeg spilte veldig bra og vant de to kvalifiseringskampene for å komme meg inn til hovedturneringen. Der fortsatte jeg å spille bra og vant første runde mot en spiller fra Moldova. I andre runde fikk jeg en god utfordring, jeg møtte Albert Ramos, en spansk spiller som er ranket som nummer 19 i verden og var i finalen i turneringen i Monte Carlo. Jeg spilte veldig bra i den kampen og jeg hadde flere sjanser til å kunne vinne første sett. Noen så kanskje på kampen på TV og fikk med seg at jeg hadde 2 setballer i første sett, men etter litt stang ut på viktige baller så tapte jeg dessverre settet med 7-6 (8-6 i tiebreaket). I andre sett prøvde jeg å fortsette å spille bra og jeg følte egentlig at jeg gjorde det. Jeg fikk bare en litt dårlig start som gjorde at jeg hang litt etter hele tiden. Til slutt tapte jeg dessverre 6-4, 7-6 6-4 ble sluttresultatet. Det var litt skuffende selvfølgelig, spesielt når man vet at man har hatt sjanser til å vinne første sett, men alt i alt en veldig bra erfaring som jeg tar med meg videre!

Nå går turen videre til München hvor jeg skal spille en ATP250 turnering, ønske meg lykke til! :-)

Casper

 

2017-04-12

Hei igjen alle sammen!

Liten hilsen fra meg her.

Sist gang jeg skrev på bloggen hadde jeg akkurat kommet hjem fra en lang Tour, og nå er jeg akkurat i starten på en ny en! Jeg er på Mallorca og akkurat nå ligger jeg å slapper av etter det som kanskje var min livs beste treningsøkt så langt! For i dag fikk jeg trene med mitt største idol gjennom alle år og en jeg alltid har sett opp til og fulgt med på, nemlig selveste Rafael Nadal! Jeg ble invitert ned hit av han og teamet hans da jeg var i Miami og spilte, for å trene på grus denne uken før vi skal spille Monte Carlo Open. Det var utrolig gøy selvfølgelig, og selv om jeg sikkert var veldig gira og spent så gikk også treningen veldig bra, vi drev hverandre rundt og jeg fikk kjenne på denne verdenskjente topspinnen hans.

Som noen sikkert fikk med seg så spilte jeg jo også Davis Cup nå forrige helg, hvor vi dessverre tapte mot Danmark som rett og slett var for gode for oss... Jeg fikk faktisk en låsning i ryggen i slutten av den siste kampen, men etter masse god behandling i går og tidlig i dag var ryggen ikke helt perfekt, men heldigvis bra nok til å holde oppe trykket med Nadal. Det er ny dag og ny trening med han i morgen og alle de andre dagene denne uken så jeg gleder meg selvfølgelige veldig mye, samtidig som jeg også skal prøve å lære mye av han!!

Så det var det fra meg denne gangen, det blir nok noen flere bilder og artikler om dette oppholdet om noen dager også så stay tuned.

Casper

 

2017-03-30

Hei igjen!

Ny liten oppdatering fra Casper nå.

Har akkurat kommet meg hjem etter mange uker borte, noe som selvfølgelig alltid er deilig!

Det var en lang tur jeg var på nå med masse turneringer og kamper hvor jeg begynte med Davis cup i Latvia for 8-9 uker siden og endte med Miami Open for bare noen dager siden. Jeg skulle gjerne ha gjort det litt bedre i den siste turneringen i Miami, men motstanderen min var litt for god og jeg klarte dessverre ikke å finne min rytme eller mitt spill i den kampen. Det var uansett utrolig gøy å være der og få muligheten til å spille en så stor turnering! Den pågår fortsatt og blant annet Federer og Nadal er fortsatt med.

Nå har jeg noen dager hjemme som jeg nyter, det er bra vær og jeg fortsetter å trene på mot min neste turnering eller kamp som er Davis cup mot Danmark om litt over en uke. Etter det begynner grussesongen i Europa, jeg gleder meg!

Håper alt er bra med folk her hjemme og at dere nyter det fine vår været. Kanskje det var jeg som tok det med meg fra Miami og hjem? :-)

Casper

 

2017-03-13

Hallo alle mann!

Ny liten oppdatering fra meg her nå.

Akkurat nå befinner jeg meg i Florida og trener til det som blir min største turnering og mulighet så langt i karrieren... For noen dager siden fikk jeg vite at jeg fikk et maindraw wildcard til Miami Open ATP1000 turneringen! Det er IMG som eier turneringen og siden jeg er signet med dem så ga de meg og noen andre gode yngre spillere sjansen til å få spille i hovedturneringen og få bryne oss på verdenstoppen! Alle i toppen stiller; Federer, Nadal, Murray og Djokovic, så dette blir utrolig gøy og spennende! :-)

Annet enn det er det ikke så mye som har skjedd. Jeg ble igjen et par uker til i Sør-Amerika etter Rio for å spille 2 turneringer til. Der vant jeg et par og tapte et par jevne kamper. Som nevnt tidligere trener jeg bare nå. Jeg har 8-10 dager før Miami Open starter så det blir hard trening noen dager nå med styrke og tennis før jeg skal prøve å være så klar som mulig til turneringen! Ellers håper jeg ting står bra til der hjemme. Så et par bilder fra 5 mila på lørdag, tipper at noen av dere var der og så på, det så herlig ut med bra vær og alt.

Vi snakkes!

Hilsen Casper

 

2017-02-27

Hei alle sammen!

Ny hilsen fra Casper her.

Nok et par uker har passert og nok et par land har blitt besøkt. Det begynte med at jeg dro til Budapest for å spille en ATP Challenger turnering. I første runde møtte jeg en jevnaldrende fra Korea, en av verdens beste i mitt årskull! Jeg kom best ut av den matchen og vant med 7-5 6-2. Det var deilig! Det gikk bra videre også og jeg kom meg helt til semifinalen hvor jeg dessverre ble litt syk og kroppen fulgte ikke helt med... Det var uansett en bra uke!

Så gikk turen videre til Spania hvor jeg skulle trene et par dager på grus før jeg dro til Brasil og Rio de Janeiro. Som mange kanskje har fått med seg allerede var det en helt utrolig bra uke der. Jeg spilte min første ATP World Tour 500 turnering hvor jeg vant 3 kamper og kom til semifinalen. Der møtte jeg en god spanjol som er rangert som nummer 24 i verden. Jeg spilte til tider veldig bra (i hvertfall i starten) og jeg ledet 6-2 5-4 og hadde til og med en matchball for å komme til finalen... Men motstanderen viste at han har litt mer erfaring enn meg og klarte å snu kampen etter at jeg ble litt for nervøs og passiv når det var såpass jevnt. Uansett en utrolig uke og jeg er allerede på plass i Sao Paulo for å spille en ny ATP World Tour turnering denne uken :-)

Hilsen Casper

 

2017-02-07

Hei igjen alle,

Liten update fra Casper her.

Fra sist gang dere hørte fra meg har et par ting skjedd og et par nye land har blitt besøkt! I forrige uke var jeg i Latvia og spilte landskamp mot de. Sammen med meg på laget hadde jeg Viktor Durasovic, Simen Sunde Bratholm og Joachim Bjerke. Vi er et ungt lag men vi viste at vi fungerer bra sammen uansett. Vi slo Latvia 5-0 i kamper og kom oss videre i Davis cup som det så kalt heter.. det er gøy å spille landskamp, man er et lag og det er en litt annen stemning enn når man reiser alene. Vår neste kamp er mot Danmark på hjemmebane i April.

Videre nå er jeg kommet meg til Budapest hvor jeg skal spille en ATP challenger turnering. I første runde møter jeg en koreaner som er like gammel som meg, og håper selvfølgelig at jeg kommer sterkest ut! Annet enn det er det ikke så mye å fortelle om, håper alle har det fint hjemme!

Casper

 

2017-01-25

Hei,

På tide med en ny oppdatering fra meg.

I januar har jeg vært i Melbourne, Australia og prøvd meg på min første Grand Slam turnering.  Jeg var en av de siste som kom inn i kvalifiseringen til Australian Open 2017. For å kvale inn må man vinne 3 kamper. Det holdt dessverre bare nesten denne gangen.

Jeg møtte en russer i første runde. En god spiller som for under ett år siden var ranket så høyt som #40 i verden. Jeg leverte en god kamp og vant denne i to sett. En god seier og deilig å komme i gang. I neste runde møter jeg en franskmann som i likhet med meg har vært #1 i verden som junior. Denne kampen blir en utfordring både fordi han er god og fordi vi får ett regnavbrudd på hele 5 timer etter første sett. En erfaring rikere når det gjelder å takle værutfordring og mye venting. Jeg vinner denne kampen i tre sett etter veldig god tennis.

Med to seire er jeg klar for kvalfinalen. Det vil si kun en seier til før man er klar for hovedtablået. I kvalfinalen møter jeg min overmann som er 212 cm på sokkelesten og server på i snitt 200 km i timen ble servert. Krevende å returnere disse og det ble vanskelig å bryte serv. Jeg taper denne kampen i to sett og kvaler ikke inn i Australien Open, men er godt fornøyd med min debut i Grand Slam. Jeg har lært mye på denne turen og fått masse erfaring. Melbourne er en veldig fin og pulserende by og menneskene er avslappet og veldig hyggelige.

Nå er jeg hjemme i Norge og trener før jeg skal representere Norge i Davis Cup 3 - 5 februar mot Latvia. Landskampen spilles i Latvia. Det er alltid gøy å spille på lag og med flagget på brystet så dette gleder jeg meg veldig til.

Casper

2017-01-10

Hei,

Nå er sesongen i gang og jeg befinner meg for øyeblikket down under i Melbourne Australia.

I romjulen dro jeg fra Miami til Chennai i India. Her spilte jeg en ATP 250 turnering hvor jeg fikk et wildcard inn i hovedturneringen der blant annet US Open-vinner Cilic var med. Jeg møtte en argentiner som er ranket 83 i verden og leverte en bra match. Spilte en god kamp, men ikke opp mot mitt aller beste. Motstanderen var god og det var høyt tempo. På tross av at det ble tap 6/7 2/6 er jeg fornøyd med innsatsen i India.

Fra Chennai gikk turen videre til Melbourne og Australian Open hvor jeg nå forbereder meg til min første Grand Slam kval. Veldig nytt og spennende for meg da jeg nå er med på en senior Grand Slam. Jeg har fått trent godt med gode spillere i hele desember og fortsetter med det her i Melbourne. Føler jeg lærer litt hver dag og gleder meg til å komme i gang i morgen. Været er varmt og opp mot 37 grader, men varmen er noe jeg er vant med og takler relativt bra. Jeg gleder meg til kamp og skal gjøre mitt beste.

Legger ved et bilde med Borna Coric.
Casper

 

Casper

2016-12-19

Hei

Akkurat nå befinner jeg meg i Miami og trener og forbereder meg til neste år. Jeg er nå inne i min fjerde uke av oppkjøringen, og så langt synes jeg det har gått veldig bra. Jeg dro rett fra ferie til Spania, og trente der i litt over 2 uker før jeg tok turen over til Florida. I Spania fokuserte jeg veldig mye på styrketrening og basistrening. Selvfølgelig spilte jeg en del tennis også, men det var mye styrke.

De siste to ukene har jeg fått bryne meg på store utfordringer i treningen på banen. Jeg har trent med spillere blant de 100 beste i verden, blant annet Grigor Dimitrov, Kyle Edmund og Fabio Fognini! Det har vært veldig gøy og jeg føler at jeg har lært mye på mange måter. Det har vært kult å kjenne på hvor bra tempoet til de aller beste i verden er og hvor sterke de er!

Jeg kan vel ikke klage på omgivelsene jeg befinner meg i heller. Det er gøy å være i Miami hvor masse ting skjer og det er masse å gjøre. Det har vært noen andre norske her også som jeg har vært sammen med. De neste ukene blir her i Florida og treningen fortsetter. Familien kommer over rett før julaften og jeg skal feire den med dem. 27. desember drar jeg fra Miami til Chennai i India for å spille en ATP 250 turnering: Aircel Chennai Open, før turen går videre til Australia og Australian Open.

Med det ønsker jeg alle der hjemme god jul og godt nytt år! Vi snakkes snart!

Casper

2016-11-10

Hei

Her kommer en liten hilsen fra meg og min tur til Sør Amerika. Turen startet i Buenos Aires i Argentina, hvor den første av de tre Challenger turneringene jeg skulle spille var. Resultatmessig gikk det ikke helt som ønsket den uken. Kroppen kjentes litt tung etter mange timer flyvning fra Kina og Marokko fra ukene før, og etter 2 tøffe sett så tapte jeg i avgjørende sett i første runde. Uansett var det gøy å være i Buenos Aires. Det er verdens største og mest befolkede by, og det var min første gang der. Det var fint vær og Pedro og jeg benyttet dagene etter turneringen til å få kroppen klar for de neste to ukene.

Vi dro videre til Santiago i Chile til en ny turnering. Dette også et nytt sted og land, og en ny opplevelse for meg. Klubben, byen og stedet var veldig fint. Det lå litt i høyden, omringet av Andesfjellene i øst og Stillehavet mot vest. Jeg spilte og følte meg bedre den uken og gikk til kvartfinalen hvor jeg spilte en tøff kamp mot en spiller fra Argentina. Han er en del år eldre enn meg og litt mer erfaren. Dette utnyttet han da jeg var bare 2 poeng unna å vinne kampen. Han spilte tøft, kom tilbake og vant i avgjørende sett. Det var bittert selvfølgelig, men jeg visste og følte allikevel at jeg spilte en god kamp og at jeg hadde vært veldig nære.

Dagen etter kvartfinalen gikk turen videre til Lima i Peru. Igjen et nytt sted for meg og nye inntrykk. I Peru og Lima ser man at økonomien deres ikke er på høyde med den norske, men det var fint der og det var veldig mye god mat. Etterhvert som dagene gikk i Peru merket jeg at all reisingen hadde dratt på litt og at jeg begynte å bli litt sliten, både mentalt og fysisk. Jeg prøvde bare å være positiv og ”gønne” på den siste uken, og jeg spilte en veldig god kamp i første runde og vant komfortabelt. Andre runde ble noe tøffere. Motstanderen var argentinsk nok en gang og var rimelig god til å slå på ballen. Det var høy kvalitet på spillet i starten av kampen og jeg hadde mange sjanser som jeg dessverre ikke tok helt vare på. Jeg ble litt frustrert da det ikke gikk helt min vei og jeg tapte det første settet. I andre settet slo jeg godt tilbake og vant, men i tredje settet surret jeg litt i noen games som kostet meg kampen. Et nytt tap i avgjørende sett dessverre mot nok en argentiner... Alt i alt er jeg relativt fornøyd med turen. Jeg spiller nå turneringer på et høyere nivå og motstanden er god. Jeg hadde det gøy og fikk opp posisjonen min på rankingen med rundt 30-40 plasser. Rankingen min er nå 234 og det gjør at jeg sannsynligvis kommer med i Australian Open kvalifiseringen i januar 2017, noe jeg synes er veldig gøy og som ble et nytt mål etter seieren i Sevilla.

Forrige uke var det duket for den siste turneringen for sesongen: Collector Norwegian Open, her hjemme i Oslo. Det var veldig gøy å spille på hjemmebane igjen. Det var god stemning, mange folk rundt og en bra måte å avslutte året på for meg. Anders Borg er flink med organiseringen av turneringen, og kanskje kan man etterhvert gjøre det om til en ATP Challenger event. Jeg gjorde det bra på banen, noe som var ekstra gøy og prestisje ettersom det var på hjemmebane. Dessverre gikk ikke finalen helt som håpet, da jeg tapte 6 - 4 og 6 - 1 mot italienske Gianluigi Quinzi. Men alt i alt var det en veldig bra turnering.  

Nå skal jeg nyte en deilig uke med ferie etter et langt år med masse reising, trening, kamper og turneringer, før jeg starter oppkjøringen mot neste sesong.

Casper

Litt historie:

Collector Bank inngikk samarbeidet med Casper for over 2 år siden da han var rangert blant verdens 150 - 200 beste juniorer. Til alles store glede klatret han kjapt opp til topp 1 blant juniorene, men ikke i vår villeste fantasi hadde vi trodd at han bare noen uker senere skulle bli Norgesmester også i seniorklassen, som tidenes yngste!

Høsten 2016 var en fantastisk tid i Caspers karriere. Ikke bare dro han hjem tittelen som Norgesmester for tredje år på rad, men han gikk også helt til topps i sin aller første ATP Challenger turnering, hvor han vant over flere spillere ranket blant verdens 100 beste! Det står det stor respekt av, og ikke minst mye hardt arbeid bak.

Vi i Collector Bank er stolte over å bidra til at Casper Ruud kan fortsette reisen sin innen verdenseliten i tennis. Fremgangen som Casper har vist, spesielt den siste tiden, tilsier at det ikke finnes grenser for hvor langt han kan nå. 18-åringen er nå ranket som nr. 137 i verden! (11.09.2017). Fremtiden er lys, og vi gleder oss til å følge ham videre. Her kan også du følge Casper Ruuds tennisreise fortalt med hans egne ord.