Ideen som kan forandre verden

Thomas Öström er entreprenøren som kan ha svaret på hvor vi skal hente energien vår fra i fremtiden. Oppfinnelsen hans gjør det mulig å forvandle varme til energi på en helt ny måte. Verdens naturfond (WWF) sier at den er det største innenfor grønn energiteknologi på hundre år, og stadig flere virksomheter over hele verden begynner nå å få opp øynene for den svenske bedriften Climeon.

Ideen om å skape elektrisitet fra varme er egentlig ikke ny, men det som gjør oppfinnelsen til Thomas Öström unik, er at prinsippet fungerer også ved lave temperaturer. Ved å kombinere flere forskjellige teknologier har Öström klart å knekke koden som gjør det mulig å utnytte både spillvarmen fra industrien og varmen i jordskorpen. Resultatet er strøm uten karbondioksidutslipp. Og ikke nok med det – strømmen kommer fra en energikilde som aldri vil gå tom, og som er tilgjengelig året rundt, uansett vær og overalt i verden.

I 2011 tok Thomas Öström patent på oppfinnelsen sin, og Climeon ble grunnlagt. Nå er det børsnoterte selskapet i ferd med å rulle ut teknologien over hele verden. Veien fra idé til virkelighet har imidlertid ikke vært uten hindringer. I denne artikkelserien kan du følge reisen fra de første oppdagelsene og frem til da Climeon lyktes med å finansiere den første store ordren. Fyll inn opplysningene dine nedenfor for å lese hele historien.

Les den banebrytende historien!

Vil du lese hele artikkelserien om Thomas Öström og Climeons reise fra idé til suksess? Serien består av tre artikler som du får på e-post. Fyll inn opplysningene dine for å få tilgang til den første artikkelen allerede nå:

  • Obligatoriskt fält
  • Obligatoriskt fält
  • Obligatoriskt fält
  • Obligatoriskt fält
  • Ej giltig epostadress
Något gick fel!

– For å få realisert ideen din, må du omgi deg med folk som tror på deg. Ikke bare kolleger, men også kunder, samarbeidspartnere og andre. Collector Bank viste at de trodde på oss allerede på et tidlig stadium, og det har betydd utrolig mye.

Thomas Öström, adm. dir. i Climeon

Believe in the idea

Vil du forandre verden? Med en god idé, en tydelig visjon og riktig hjelp på veien kan du få det til. Vi hjelper deg med å realisere drømmene dine – enten de er store eller små.