10 ting å tenke på når du velger e-handelsplattform

Å velge e-handelsplattform er vanskelig av mange grunner. Det handler om komplekse systemer i et marked som utvikles ekstremt raskt. Dessuten er utvalget av systemer overraskende stort.

Det vanskelige valget av e-handelsplattform

Når avgjørelsen om å satse på e-handel er tatt blir det første spørsmålet: Hvilken e-handelsplattform skal vi velge? Her finnes det sjelden et enkelt svar om å velge plattform B eller plattform C. Det kreves en skikkelig gjennomgang av målsetninger, behov, ressurser og muligheter for å velge den best egnede plattformen for et prosjekt. Det kreves et ordentlig forstudie.

Å velge e-handelsplattform er en stor og vanskelig beslutning for hvilken som helst virksomhet. Å haste frem en beslutning kan bli dyrt. Det kan medføre fremtidig tapt salg, komplisert administrasjon, og kostnader for å bytte system når selskapet altfor raskt har vokst ut av løsningen sin.

Blant de forbrukerne som har avbrutt et kjøp har 12 prosent gjort det på grunn av tekniske problemer, ifølge rapporten ”E-barometern 2014” som ble bestilt av Postnord. Med tanke på at en normal konverteringsgrad ligger på rundt tre prosent, dvs. at 97 prosent avbryter et kjøp, handler det om store tap dersom plattformen ikke fungerer som den skal.

10 ting å tenke på når du velger e-handelsplattform

Les hele artikkelen. Fyll ut skjemaet for å få artikkelen tilsendt på e-post.

  • Obligatorisk felt
  • Obligatorisk felt
  • Obligatorisk felt
  • Obligatorisk felt
  • Ikke gyldig e-postadresse
Noe gikk galt!