Jubelåret 2015

Oslo, 14. desember 2015: Når vi snart går inn i et nytt år kan det trygt konstateres at 2015 har vært tidenes beste og mest begivenhetsrike år for Collector. I tillegg til gode resultater og økte markedsandeler både på bedrifts- og privatmarkedet, er vi blitt børsnotert og har fått konsesjon til å drive bankvirksomhet!

Børsnoteringen i juni var en viktig milepæl. Selv om det er strenge lover og regler som må følges, gir det selskapet lettere tilgang til kapital og dermed også muligheten til å vokse videre. Collectoraksjen har også blitt tatt svært godt imot av markedet, og kursen er mer enn doblet idet dette skrives. Det er også gledelig å registrere at hele 80 prosent av våre ansatte valgte å kjøpe aksjer da selskapet ble notert.

Til tross for at Collector har opplevd hele 15 år med sammenhengende vekst, var tredje kvartal i år tidenes beste. Selskapets inntekter økte med 33 prosent, mens resultatet etter skatt steg med hele 55 prosent. Disse resultatene er oppnådd samtidig som vi har økt investeringene for å stå enda bedre rustet til fremtidige utfordringer.

Innovasjon

Suksessformelen fra dag en har vært innovasjon, kundefokus og hardt arbeid. Dette er også oppskriften når vi nå gradvis utfordrer banknæringen gjennom Collector Bank som ble lansert i mai.

Selv om vi foreløpig er en liten nisjeaktør har vi lansert innovative finansløsninger som har blitt tatt godt imot av både bedrifts- og privatmarkedet. Vi vet også at en rekke SMB-bedrifter ønsker nye fleksible finansieringsløsninger som dagens banker ikke kan tilby, vi ser derfor frem til å presentere stadig nye produkter og tjenester rettet mot dette markedet.

Eventyret Casper Ruud

I tråd med selskapets verdier ønsker vi også å gi noe tilbake. Collector har mangeårig erfaring med å sponse tennis i Sverige, og vi valgte i fjor sommer å støtte norsk tennis gjennom turneringen Collector Norwegian Open. Disse turneringene tiltrekker seg yngre fremadstormende spillere fra både inn- og utland og gjør det mulig for norske spillere å få bedre matching slik at de har mulighet til å klatre på rankinglistene.

Vi valgte også å sponse en lovende 15-årig spiller ved navn Casper Ruud som den gang var rangert blant verdens 150-200 beste juniorer. Ikke i vår villeste fantasi hadde vi trodd at han noen uker senere skulle bli Norgesmester i seniorklassen. Og fremgangen har fortsatt med uforminsket styrke i 2015, i slutten av januar var han på 20. plass på juniorrankingen og idet dette skrives er han rangert som verdens tredje beste junior!

Menneskene

Collectors resultater hadde ikke vært mulig å oppnå uten en solid organisasjon med en tydelig strategi, gode verdier og ikke minst dyktige medarbeidere i alle ledd. Kort sagt et motivert team som trekker i samme retning og alltid har et tydelig kundefokus. Selv om intet tre vokser inn i himmelen, er jeg trygg på at vi har etablert en organisasjon som også vil takle perioder hvor det vil butte litt imot.

Jeg takker alle kunder og medarbeidere for samarbeidet i året som har vært, og ser med forventing frem til 2016!

/Gudleiv Bjørklund
CEO Collector Norge og Head of Corporate, Collector Bank AB