Kunnskapsbank

Her har vi samlet alle artikler om tips for hvordan du kan forbedre din virksomhet på det voksende markedet.

E-handel

Analysere Kundedata

case" />

Del 1: Analysér kundedataene dine og handle deretter

Hva er det som skiller de mest fremgangsrike e-handlerne fra de som ikke lykkes hele veien? Mange tror at det er nok å samle inn og analysere data for å bli fremgangsrik – men det er bare en del av sannheten.

Les mer
case

Del 2: 7 steg til å jobbe effektivt med kundedata

Du som driver e-handel har sannsynligvis allerede i dag tilgang til en stor mengde kundedata. I denne artikkelen forklarer Adam Jonsson, produktsjef hos Collector Bank, hvordan du kan gjøre bedre forretninger gjennom analyse og implementering.

Les mer

 

 

case

calis.no byttet betalingsløsning og økte konverteringene

Søstrene Hanne og Andrea Drivenes etablerte nettbutikken Calis.no. I april byttet de til Collector Checkout, og siden det har konverteringene økt kontinuerlig. Vi har snakket med Hanne om hva hun synes er viktig når det gjelder betalingsløsninger.

Les mer
Ti tips til deg som har en nettbutikk

10 tips til deg som har en nettbutikk

Nettkunder er uberegnelige. De gjør akkurat som de vil og klikker seg dit det passer dem.

Les mer
bild

Dette er et "must" hvis du skal lykkes på nett

Finansdirektør Allan Junge-Jensen i e-handelgiganten Boozt.com trekker spesielt fram ett kriterium som må være på plass.

Les mer
Slik lager du en god nettbutikk

Slik lager du en god nettbutikk

Nordmenn handler årlig for flere titalls milliarder på internett. Hva kjennetegner nettbutikkene som lykkes?

Les mer
bild

Økte salget med 50 prosent i 2016

Av de ni butikkene Lille Vinkel Sko har i Norge, er det første gang at nettbutikken ligger an til å omsette mest i løpet av ett år.

Les mer
CX-trendene du må holde styr på

CX-trendene du må holde styr på

Big data, personalisering og sømløs kommunikasjon. I dag holder det ikke bare å kunne konkurrere med pris og produkt.

Les mer
Slik velger du rett e-handelsplattform

Slik velger du rett e-handelsplattform

Brukervennlig grensesnitt, tydelig kassestruktur og enkel ordrehåndtering. Å velge e-handelsplattform er langt ifra enkelt, spesielt dersom man ikke har kunnskapen.

Les mer
bild

Nordnorsk nettbutikk sikter mot Europa

Med ekspedisjonsfareren Lars Monsen i spissen satser nettbutikken komplettfritid.no på å få flere kunder utenfor de norske landegrensene.

Les mer
bild

Disse har knekt koden for å tjene penger på nett

Mange forsøker, men det er definitivt ikke alle som lykkes med netthandel. Her deler tre erfarne e-handelssjefer sine beste tips.

Les mer
bild

De 7 viktigste digitale trendene å holde øye med for B2B-bedrifter

E-handel mellom bedrifter gjennomgår nå en stor forandring og i løpet av noen år beregnes den å omsette for 10 ganger så mye som e-handel på forbrukersiden.

Les mer
case

Smarte tips til økt kundelojalitet

Adam Jonsson har lang erfaring innenfor e-handel, og har tidligere jobbet i selskaper som Fyndiq, Tretti og Furniturebox. Så hva gjør de beste e-handel selskapene er riktig når det gjelder kundelojalitet? Her er Adams beste tips.

Les mer
case

7 ting å tenke på ved valg av betalingsløsning

Som e-handler står man overfor mange valg i utformingen av sin e-handel. I dette whitepaperet kan du lese om 7 viktige ting å tenke over.

Les mer
case

10 ting å tenke på når du velger e-handelsplattform

Å velge e-handelsplattform er vanskelig av mange grunner. Det handler om komplekse systemer i et marked som utvikles ekstremt raskt. Dessuten er utvalget av systemer overraskende stort.

Les mer
case

Forbrukerens betalingsreise

For å forstå kundevennlighet ut fra et brukerperspektiv, må innsikten komme fra forbrukerstudier. Det er først da vi på alvor kan starte arbeidet med kundevennlighet og å tilby kunden (forbrukeren) overlegne betalingsløsninger.

Les mer

Factoring

Belåne eller selge fakturaer? Slik velger du.

Belåne eller selge fakturaer? Slik velger du.

Lange betalingstider og forsinkede betalinger kan lett tære på småbedrifters økonomi.

Les mer
case

Unngå fallgropene ved eksportavtalen

Sene betalinger, høye risikoer og likviditetsproblemer. Hvordan kan man som bedrift være sikker på å få betalt ved handel utenfor landets grenser? Vi intervjuer Carl-Johan Karlsson, forretningsområdesjef for små og mellomstore bedrifter hos den svenske Eksportkredittnemnda (EKN).

Les mer
case

Slik forbedrer du kontantstrømmen – 7 tips til deg som driver bedrift

Trimmet varelager, fakturakjøp og korte kredittider. Vi har snakket med Lena Sörell, ansvarlig for opplæring av revisjonskonsulenter hos det svenske selskapet Björn Lundén Information, om hvordan man kan forbedre bedriftens kontantstrøm.

Les mer
case

Kan factoring gi mer avanserte internettløsninger?

Factoringtjenester fra Collector Bank ble en vekstfaktor for den Oslobaserte bedriften Oxx, som derigjennom kan håndtere store utgifter og samtidig gi kundene lang betalingsfrist.

Les mer
case

”Cash is king: Derfor bør du selge fakturaene dine”

Når en bank kjøper kundefakturaene dine får du pengene på konto med en gang – og slipper å bruke tid på administrasjon. I tillegg kan du få bedre låne- pg leverandørbetingelser.

Les mer
case

Laveste handelsoverskudd for Norge siden 1990-tallet

I 2016 ble det norske handelsoverskuddet barbert med nesten 40 prosent – til det laveste nivået siden 1999.

Les mer
case

Slik gjør du kredittsalgene om til kontanter

Hvorfor la tilgangen til virksomhetens likvider styre dine valg og muligheter? Veien fra kundefordringer til kontanter er kortere enn du tror.

Les mer
case

Kundecase Top Temp

Bemanningsbransjen er på mange måter en temperaturmåler for norsk økonomi. I nedgangstider, som vi opplevde med stupet i oljeprisen, er kutt i innleid bemanning og rekrutteringsstans noe av det første selskapene foretar seg.

Les mer
case

Verden bør velge Norge og norske løsninger

Norge har tapt svimlende 300 milliarder kroner i eksportinntekter, skatter og avgifter siden 2014, men det er absolutt mulig å snu den svake trenden, ifølge Innovasjon Norge.

fa Les mer
case

Kundecase Multi Vedlikehold

I 2012 var Multi Vedlikeholds regnskapstall alt annet enn friske og bugnende. Egenkapitalen var langt på vei tapt og resultatet før skatt nærmet seg et underskudd på 30 millioner.

Les mer
case

Slik gikk det med norsk eksport i 2015

Rundt 12.000 norske selskaper eksporterer jevnlig varer og tjenester til utlandet, ifølge en analyse BI har utført for Innovasjon Norge.

Les mer
case

– Konkursboet var på nippet til å slakte hele fabrikken

Lokalt engasjement, dugnadsånd og smart bruk av factoringtjenester sikret nytt liv for den ærverdige hjørnesteinsbedriften Hellefoss i Hokksund.

Les mer
case

– Suksess fra dag én!

Handelshuset Brandr Gruppen AS har i løpet av noen få år forsynt seg med en stadig større markedsandel innenfor det tøffe segmentet for profileringsprodukter. Suksessen var alt annet enn opplagt.

Les mer