Kunnskapsbank

Her har vi samlet alle artikler om tips for hvordan du kan forbedre din virksomhet på det voksende markedet.

case

Unngå fallgropene ved eksportavtalen

Sene betalinger, høye risikoer og likviditetsproblemer. Hvordan kan man som bedrift være sikker på å få betalt ved handel utenfor landets grenser? Vi intervjuer Carl-Johan Karlsson, forretningsområdesjef for små og mellomstore bedrifter hos den svenske Eksportkredittnemnda (EKN).

Les mer
 
case

Slik forbedrer du kontantstrømmen – 7 tips til deg som driver bedrift

Trimmet varelager, fakturakjøp og korte kredittider. Vi har snakket med Lena Sörell, ansvarlig for opplæring av revisjonskonsulenter hos det svenske selskapet Björn Lundén Information, om hvordan man kan forbedre bedriftens kontantstrøm.

Les mer
 
case

Kan factoring gi mer avanserte internettløsninger?

Factoringtjenester fra Collector Bank ble en vekstfaktor for den Oslobaserte bedriften Oxx, som derigjennom kan håndtere store utgifter og samtidig gi kundene lang betalingsfrist.

Les mer
 
case

”Cash is king: Derfor bør du selge fakturaene dine”

Når en bank kjøper kundefakturaene dine får du pengene på konto med en gang – og slipper å bruke tid på administrasjon. I tillegg kan du få bedre låne- pg leverandørbetingelser.

Les mer
 
case

Laveste handelsoverskudd for Norge siden 1990-tallet

I 2016 ble det norske handelsoverskuddet barbert med nesten 40 prosent – til det laveste nivået siden 1999.

Les mer
 
case

Slik gjør du kredittsalgene om til kontanter

Hvorfor la tilgangen til virksomhetens likvider styre dine valg og muligheter? Veien fra kundefordringer til kontanter er kortere enn du tror.

Les mer
 
case

Kundecase Top Temp

Bemanningsbransjen er på mange måter en temperaturmåler for norsk økonomi. I nedgangstider, som vi opplevde med stupet i oljeprisen, er kutt i innleid bemanning og rekrutteringsstans noe av det første selskapene foretar seg.

Les mer
 
case

Verden bør velge Norge og norske løsninger

Norge har tapt svimlende 300 milliarder kroner i eksportinntekter, skatter og avgifter siden 2014, men det er absolutt mulig å snu den svake trenden, ifølge Innovasjon Norge.

fa Les mer
 
case

Kundecase Multi Vedlikehold

I 2012 var Multi Vedlikeholds regnskapstall alt annet enn friske og bugnende. Egenkapitalen var langt på vei tapt og resultatet før skatt nærmet seg et underskudd på 30 millioner.

Les mer
 
case

Slik gikk det med norsk eksport i 2015

Rundt 12.000 norske selskaper eksporterer jevnlig varer og tjenester til utlandet, ifølge en analyse BI har utført for Innovasjon Norge.

Les mer
 
case

– Konkursboet var på nippet til å slakte hele fabrikken

Lokalt engasjement, dugnadsånd og smart bruk av factoringtjenester sikret nytt liv for den ærverdige hjørnesteinsbedriften Hellefoss i Hokksund.

Les mer
 
case

– Suksess fra dag én!

Handelshuset Brandr Gruppen AS har i løpet av noen få år forsynt seg med en stadig større markedsandel innenfor det tøffe segmentet for profileringsprodukter. Suksessen var alt annet enn opplagt.

Les mer